Sürücülerin Sıkça Yaptığı Hatalar


Sürücülerin Sıkça Yaptığı Hatalar

  • Park etme - kör noktaları kontrol etme / yaklaşan trafiği görememe

Pek çok kişi kör nokta kontrollerini robotik bir şekilde geçiriyor, sadece kafalarını hareket ettiriyor, çünkü bu onların denetleyicilerin görmek istediği şey olduğunu düşünüyor. Öyle değil. Görmek istedikleri, etrafınızda olup bitenlerin tamamen farkında olduğudur. Bu özellikle, aracınızın ön tarafının kaldırıma doğru ilerlerken yolun dışına çıkmasına neden olmak üzereyseniz doğrudur. Aynalarınızı doğru bir şekilde kullanmalı ve aynalarınızda göremeyeceğiniz alanlara dikkat etmeli ve size doğru giden diğer yol kullanıcılarını izlemelisiniz. Bisikletçiler için de dikkat!



  • Aynaların kullanımı - kendilerinde gördüklerinizden yeterince bilgi toplanmaması ya da gördükleriniz üzerinde harekete geçmemesi

Bunun bir örneği park edilmiş bir otobüse binmek olurdu. İlk önce sağ kapı aynasını kontrol etmeden otobüsün etrafında hareket edersin. Sürüşünüz sırasında, bir motosikletçi sizi sağ tarafınıza geçirir. Bu, motosikletçinin dönmesine neden olabileceğinden, genellikle ciddi bir arızaya neden olur.



  • Yanlış sinyal kullanımı - yanıltıcı sinyaller vermek veya bunları iptal etmeyi unutmak

Bunun bir örneği, soldan çekildikten sonra sol sinyal bırakıyor, ardından hala sol sinyalle devam ediyor.



  • Direksiyon kontrolünün olmaması 

Bu keskin köşelere girerken en dikkate değerdir. Bu doğru yapılmadığında kaldırıma basmak mümkündür. Popüler inanışın aksine, kollarınızı bir sürüş sınavında geçmek, başarısız olmanıza neden olmaz. Bununla birlikte, çoğu insan, kollarını geçtiğinde tekerleğin tam kontrolünü kaybetme eğilimindedir, bu yüzden de arıza işaretlenmiştir. Sürüş derslerinde gösterdiğiniz itme-itme direksiyon tekniğini kullanmak iyi bir uygulamadır, bu da direksiyon kontrolünü kaybetme olasılığını azaltır.

Yorumlar