Arabanız İlkbahara Hazır Mı?

Aracınızı ilkbahar için hazırlamak, yıl içinde size çok fazla başağrısı verebilir. Hatta size para kazandırabilir! Yay otomatik bakım, uzun sürüşler ve tatillerle dolu bir yaz için hazır olacak. İster plaja ya da çocuğunuzun top oyununa gidiyoruz, arabanızı ilkbahar için hazırlamak için zaman ayırdığınıza sevineceksiniz.

Arabanız İlkbahara Hazır Mı?


Araba Yıkama Ziyareti

Bahar temizliği sadece eviniz için değil. Kış özellikle otomobillerde zor olabilir. Yoldan gelen donma sıcaklıkları ve tuz, boya işinize gerçekten zarar verebilir, bu nedenle mevsime araba yıkama ile başladığınızdan emin olun. Bir araba yıkamaya giderseniz, prim için bahar, çünkü herhangi bir nooks veya crannies kaçırmak istemeyeceksiniz. Eğer kendiniz yaparsanız, aracınızın güçlü bir tuz birikmesi varsa, pişirme suyuna yıkama suyunu eklediğinizden emin olun. Bu, tuzun etkisiz hale getirilmesine ve boya işinizi kurtarmanıza yardımcı olur.

Lastiklerinizi Kontrol Edin

Lastiklerinizin üreticinin tavsiye ettiği hava basıncına kadar doldurulduğundan emin olarak gazdan tasarruf edeceğinizi biliyor muydunuz? Sadece basıncı düzenleyerek, arabanızı daha iyi dağıtabilir ve koruyabilirsiniz. Soğuk hava ve buz, lastiklerinizdeki hava basıncında sert olabilir, bu nedenle bu lastikleri kontrol etmek için Bahar mükemmeldir. Lastiklerinizin düzenli olarak döndüğünden emin olun ve onları doldurmak için görünür bir düzleme sahip olana kadar beklemeyin. Lastiklerinizi aşınmış lastikler için kontrol edin ve lastik takma işlemi çok yıprandığında lastiklerinizi değiştirdiğinizden emin olun.

Silecek Lastikleri ve Sıvılarını Değiştirin

Kar, ön cam sileceklerinize zarar verebilir ve aşınabilir. Silecekleriniz çizgi ise, değiştirin. Yeni silecek lastikleri ucuzdur ve değiştirilmesi basittir, bu yüzden sizin için bunu yapmak için birisine ödeme yapmanız gerekmez. Ayrıca, ön cam silecek akışkanızı tamamladığınızdan ve su ve yağmura yol açmak için gerekli tüm ön cam bakımlarını tekrar uyguladığınızdan emin olmalısınız.

Bataryanızı Kontrol Edin

Uzun bir kış sonunda, aracınızın elektrik sistemini değerlendirdiğinizden emin olmak istersiniz. Birçok parça mağazasında pilinizin ne kadar güçlü olduğunu öğrenebileceğiniz ücretsiz pil kontrolleri vardır. Piliniz zayıflıyorsa, çalışmayı durdurmadan önce değiştirerek gelecekteki sorunları önleyebilirsiniz. Bu şekilde, ölü bir bataryayla uğraşmayacaksınız.

Yağınızı değiştirin

Düzenli yağ değişimi, arabanızın uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdüğünden emin olmak için tüm farkları yaratabilir. Yağ değişim aralıklarında ve yağ viskozitesinde üreticinin önerilerine uyun ve yağ filtresini de değiştirdiğinizden emin olun. Bazı otomobil dükkanlarında sıvı yağları, lastik kontrolleri, batarya kontrolleri ve hatta lastik dönüşü, yağ değişim fiyatlarını da içeriyor, böylece bahar bakımınızın neredeyse tamamını tek bir noktadan halledebilirsiniz.

Yorumlar