Yeni Sürücülerin Uzak Durması Gerekenler

yeni sürücü

Yeni basılmış, yeni ehliyeti ilk kez elinde tutmanın verdiği his gibi bir şey yok. Bu küçük plastik parça, sonunda hatırlayabildiğin kadarıyla hayalini kurduğun özgürlüğe izin verecek. Ama açık yola yönelmeden önce, gençlere ve yeni sürücülere güvenli sürüş konusunda bu on ipucu hatırlamak için bir dakikanızı ayırın!

Dikkat dağınıklığı
Sürüş sırasında insanların yaptıkları çılgın şeylerin miktarı gerçekten şaşırtıcı. Sabah erken bir işe giderken, birçok sürücü makyaj yapmaya veya kravatlarını bağlamaya karar verir. Cep telefonları en yaygın rahatsızlıklardan biridir, ancak yeni bir sürücünün karşılaşabileceği yüzlerce başka olası aksaklık vardır. Sürüş sırasında çoğu dikkat dağıtıcı kendiliğinden empoze edilir, yani tamamen önlenebilir. Sürüş sırasında sizi rahatsız edecek şeylerden kurtulmak veya uzaklaşmak suretiyle ortamınızın ve güvenliğinizin kontrolünü elinize alın. Bir arabanın direksiyonundayken sürüş dışında bir şey yapıyorsanız, kendinizi ve başkalarını riske atıyorsunuz.

Çok fazla risk almak
Bazen sadece bir araba sürmek tehlikeli olabilir, ancak riskli işi denklemlere eklediğinizde, felaket için bir reçeteniz vardır. Sürüş sırasında çok fazla risk almak, çarpışma riskini arttırır. Sürüş sırasında tutarsızlık ve öngörülebilirlik eksikliği, kendi güvenliğinizi ve çevrenizdekilerin güvenliğini göz ardı eder. Bir dahaki sefere sarı bir ışıktan geçerken ya da bakmadan şerit değiştirdiğinizde, daha ihtiyatlı olursunuz ve kendinizi bir kaza geçirmekten kurtarabilirsiniz.

Yola bakmayı ihmal etmek
Deneyimli sürücüler olası tehlikelere karşı önlerine bakmanın önemini biliyorlar, ancak birçok yeni sürücü bunu yapmıyor. Bazen yeni sürücüler araba kullanırken yakalanır ve siyah buz, çukurlar ve hatta diğer arabalar gibi yaklaşan yoldaki tehlikeleri göremezler! Yeni bir şoförün yapabileceği en önemli şeylerden biri, ufuklarını, potansiyel olarak yollarına girebilecek tehlikeler için taramaktır.

Hız yapmak
Hız, yeni sürücüler arasında ölümcül araba kazalarının üçte birinden fazlasında rol aldı. Yeni bir sürücü, panik durumlarda bir aracı durdurmak için ne kadar süreceğini bilmez. Refleksleriniz hızlı olabilse de, eğer bir saniyede durmanız gerekiyorsa ve hızlandırıyorsanız, arabanız zamanında duramayabilir. Pedalı metal yerine koymak ve hedefinize doğru yarışmak yerine, dürtüyü engellemek için beş dakika veya hız yapma ihtiyacı duyulur.

Aşırı kalabalık yerlere gitmek
Yeni bir sürücü ilk kez buzdolabında arkadaşlarını almak için lisanslarını aldığında harika bir fikir gibi görünebilir. Yine de bu fikir, yeni bir genç sürücünün ölümcül bir araba kazasında bulunma riskinin, araca eklenen her yolcuyla birlikte arttığını bilen birine bu kadar iyi gelmeyebilir. GDL Yasaları, deneme süresinin sadece bir ek yolcuyla sürülebileceğini belirtmesine rağmen, sadece bir kişiyi eklerken kaza riski% 44 artar. Eğer iki yolcu eklerseniz, risk iki katına çıkar, üç yolcu ve bir araba kazası riski dört katına çıkar. Bir dahaki sefere arkadaşlarını almayı teklif edersen, arabanın içine girecek ek riski de hatırla.

Alkollü sürmek
Pek çok yeni sürücü 21 yaşın altındadır ve bu nedenle alkol tüketmeleri yasadışıdır. Ne yazık ki bu, herkesi durdurmuyor ve birçok reşit olmayan kişi, birkaç içki içtikten sonra direksiyona geçmeye karar veriyor. Reşit olmayan içkilerin yasadışı olduğu için, genç sürücülerin eve gitme olasılığı daha düşüktür ve bu nedenle alkol tüketildikten sonra araba kullanma olasılıkları daha yüksektir. Bir gece içme senin hayatına ya da başkalarının hayatına değmez. Bu basit, etki altında sürmeyin.


Emniyet kemeri takmamak
Her genç güvenli sürücünün araçlarına girdiğinde yapması gereken ilk şey emniyet kemerine takılır. Daha yeni bir model araba sürüyorsanız, emniyet kemeri yerine oturuncaya kadar durmayı reddeden can sıkıcı bir bip sesi hediye edildi. Ancak pek çok otomobil sürekli bir hatırlatma lüksünden yoksundur, dolayısıyla tüm sorumluluğu sürücü ile birlikte bırakır. Emniyet kemerinizi takmadan iyi bir alışkanlık haline getirin, başka bir şey yapmadan önce ve hayatınızı kurtarabilir. Ve unutmayın, bu yasa!

Uykulu sürmek
Bir sürücünün geç bir futbol antrenmanından eve dönmesi, kütüphaneden eve gitmesi, hatta sabah işe gidip gelmesi yolunda gidip gelmesi, uykulu bir şekilde sürmek onların sürüşlerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bir enerji içeceği açmak ya da bir fincan kahveyi yakalamak işe yarıyor mu? Tekrar düşün. Kafein yorgunluğunu çıkaramazsın. Kafeinli bir içecek içmek sadece geçici olarak uykunuzu sona erdirecek ve o gittikten sonra eskisinden daha fazla yorgun hissedeceksiniz. Direksiyonda uykuya dalmamak için sürmeden önce dinlenin.

Yorumlar