Kışın Araba Kullanırken Yapılması Gerekenler

Kışın Araba Kullanırken Yapılması Gerekenler


Şimdi bu kış bizim üzerimizde, hava şartlarına özel dikkat gösterdiğimizden emin olmak ve yollara çıktığımızda güvende olacağımızdan emin olmak zamanı. Kış mevsiminde araba kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var.

İşte sizi ve genç sürücünüzü direksiyonun arkasında güvende tutacak ilk birkaç ipucu:

Camları Temizleyin

Ön cam ve pencerelerinizi temiz tutmak, görüşünüzü iyileştirir, dikkat dağınıklıklarını azaltır ve güneş parıldamasını azaltır. Gazete ve su (veya sirke) harika, ucuz bir pencere temizliği yapar. Dış tarafı dikey olarak ve içten yatay olarak siliniz - bu şekilde çizgileriniz varsa camın hangi tarafında olduğunu bilirsiniz!


Lastiklerinizi Kontrol Edin

fnl sürüş okulu çeyrekİlk olarak, her zaman doğru lastik basıncına sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Sürüşe başladığımda, tüm benzin istasyonları sizin için kontrol edeceğinden daha kolaydı; Ancak, bu geçmişte bir şey! Lastiklerinizi kontrol etmek için, kaliteli bir lastik basıncı göstergesi almak ve sürücü kapısı çerçevesinin içinde bulunan hava basıncı için rakamları kullanmak isteyeceksiniz. Lastik yanaklarındaki rakamlar, görülmesi gereken yerler DEĞİLDİR!

Ayrıca, diş derinliğini kontrol etmelisiniz. Aşınmış lastikler zayıf çekişe ve tehlikeli darbelere yol açabilir. Yasa, lastiğin 2/32 ”diş derinliği ile resmen yıpranmış olduğunu belirtir; Ancak, bu tutara ulaşmadan önce biraz değiştirmenizi öneririz.

Bunu ölçmenin basit bir yolu, cebinizde bazı gevşek değişikliklerle gerçekleşir. Lastiğin sırtına bir çeyrek koy. Eğer lastik sadece Washington'un kafasına dokunursa, yaklaşık 4/32 ”solunuz var ve lastiklerinizi değiştirmeyi planlamaya başlamalıdır. Eğer kafasına ulaşmazsa, 25 sent için kendinizi çok daha pahalı bir durumdan kurtarmış olabilirsiniz. (PS… kafasının lastiğin içine doğru olduğundan emin ol.)


Arabayı Isıtın

Lastikler, soğuk olduklarında en kötüsünü yaparlar. Bu soğuk kaplama ile birleşebilir. Ve lastikler hakkında konuştuğumuzda, eğriler etrafında hızlanmaktan bahsetmiyoruz; fren yaparken maksimum kavramadan bahsediyoruz.

Kış aylarında, iklimin soğuk olduğunu unutmayın; Özellikle fren yaparken biraz ekstra mesafe verin, özellikle lastiklere biraz ısınmak için en az 15 mil sürün.

Yorumlar