İyi Sürüş Alışkanlığı

İyi Sürüş Alışkanlığı


Amerika Birleşik Devletleri'nde resmi sürücü eğitimi, içinde bulunduğunuz duruma bağlı olarak çeşitli zamanlarda başlar, ancak genellikle 14 ve 16 yaşları arasındaki lise sınıflarında başlar; Ancak, bu, sürmeyi öğrenmeye başladığınızda gerçekten değil. Üzücü gerçek şu ki, gençlerin çoğu, lise şoförünün derslerini alma zamanından önce çok az sürüş deneyimine ve eğitime sahipler. Tekerleklerin ardındaki en tecrübeli çocuklar Batmobile Power Wheels arabalarında arabalarının etrafında geziyorlar! Ve inanmak istediğimiz kadarıyla, gerçek sürüşün ne kadar kolay olduğunu değil. Sürüş sorumluluğunun yanında gelen birçok kural ve tehlike var. Çocukların dörtte biri kadar güvenli sürüş alışkanlıkları sunmak, gençler olduklarında sürüş becerilerini büyük ölçüde artırabilir.

Dört yıllık bir yol kuralları ve trafik güvenliği öğretme fikri boş görünebilir; ancak, gerçekte çocuklar ilk günlerinden beri arkaya bakan otomobilleri öne sürüldüklerinden beri ebeveynlerinden gözlemler ve öğreniyorlar. Hoşumuza olsun ya da olmasın, çocuklar etraflarındaki her şeyi emer, bu da arka koltuğa girdiğinde durmaz. Gönderdiğin metni gördüler, Gözlerini kapatmamış olan kişiye bağırdığın müstehcenliği duydular. Oh, ve o zaman emniyet kemerinizi takmadınız çünkü sadece bloktan aşağı iniyorsunuz, bunu da fark ettiler. Çocuklarınız hala arabadayken “mükemmelden daha az” sürüş alışkanlıklarına maruz kalmanın, yanıltıcı olabileceğini düşünmüyorsanız da yanılıyor olabilirsiniz. Dedikleri gibi, “çocuklar büyük taklitçilerdir…” Bu gözlemler aslında

Şimdi kendinizi tekmeleyebilirken, “Çocuklarımın çok etkilenmemesi dileğiyle”, bunun da bir faydası var: Onları ideal öğrenciler yapıyor. Bir eğitmen, 16 yaşındaki bir çocuğa trafik güvenliğiyle ilgili dört yaşını öğretirken daha az muhalefetle karşılaşacak. Aslında, “öğrenci” nin daha genç olduğu anlaşılıyor. Traveler's Insurance tarafından yürütülen Ebeveyn / Genç Sürüş Anketi'ne dayanarak, genç gençler aslında çok daha ulaşılabilir ve güvenli sürüş konuşmaları hakkında konuşmaya açıktır. Anket, 16 yaşındakilerin% 67'sinin, 18 yaşındakilerin sadece% 29'una karşı sürüş konuşması yapmak istediğini bildiriyor. Gençliğiniz zaten onun ruhsatına sahip olduğunda, dikkatlerini çekmek için çok geç olabilir!

Çocuklara genç yaşta ulaşmak, herhangi bir kötü alışkanlığın öğrenilmesinden önce onların doğru görüş ve saygı göstermelerini ve iyi alışkanlıklar yaratmalarını sağlar. Bu çocuklar yolda araba sürmeye başlamak için yeterince yaşlı olacaklarsa, yolun kuralları ve emniyetin önemi hakkında bir anlayışa sahip olacaklar.

Diğer birkaç ülke, erken maruziyetin faydalarını uzun zamandır fark etmiş ve çocukların sağ ayağa başlaması için programlar tasarlamıştır. Dubai, çocuklar için dört ila dokuz yaş arası çocuklara temel yol işaretleri, kurallar ve davranışları öğrenme fırsatı tanıyan ve daha sonra bir mini sürüş parkurunda pedallı arabalarda bu eğitimi sınava sokan çocuk sürüş programı için dikkat çekti.

Japonya da Kids Driving Park programı ile başarı elde etti. Dubai'ye benzer şekilde, çocuklara elektrikli go kartlara atmadan ve bir pist etrafında manevra yapmadan önce sınıf içi eğitim verilir. Sürücüler, sol ve sağ dönüşler yapmak ve trafik ışıklarına yaklaşmak gibi şeyler içeren eğitmenler tarafından yönlendirmelerde bulunurlar. Her iki programın sonunda çocuklar ilk “sürücü belgesi” ile deneyimlerini hatırlatmak için heyecan verici bir hatıra ile ödüllendirilir ve umarız gençlere kadar geri gelmelerini sağlar.

Umarım gelecekte, daha önce sözü edilenlere benzer sürüş sınıfları Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilir. O zamana kadar, eğitim ebeveynlere düşüyor ve şimdi çocukların öğretildiği şey, daha sonra ne tür bir sürücüye dönüşecekleri anlamına gelecektir.

Yorumlar