Hayvanlarla Yolculuk için İpuçları

Hayvanlarla Yolculuk için İpuçları


Evcil hayvanı bir sandıkta tutun.
Hareket halindeki bir araçta köpekleri ve özellikle de kedileri korumanın en iyi yolu onları bir sandık içinde tutmaktır. Sandığı koltuğa sabitlemek için emniyet kemeri veya köpek kenarı kullanın. Bu, sürüş sırasında dikkatinizi dağıtmalarını ve kaza durumunda fron yaralanmalarına karşı korunmalarını önleyecektir.

Kedileri var mı? Bir taşıyıcı kullanın.
Kedigiller özellikle ilk seferinde otomobillerde seyahat etmekten hoşlanmazlar. Çözüm? Onları özel olarak tasarlanmış bir kedi taşıyıcısında bulundurun, böylece sizden çıkmayın ya da aracınızda rastgele kontroller yapın. Kasayı, emniyet kemeri veya evcil hayvan emniyetiyle sıkıca yerine sabitlediğinizden emin olun.

Evcil hayvanların arka koltuğunda olmasını sağlayın.
Köpeğinizin veya kedinin av tüfeğini sürmesi eğlenceli olsa da, havalandırmalı bir hava yastığının kuvveti, bir sandık veya taşıyıcı içinde olsalar bile, ciddi yaralanmalara neden olabilir. Bu özellikle küçük evcil hayvanlar için geçerlidir. Onları arka koltukta tutmak en iyisi.

Tüm vücut parçalarını araç içinde saklayınız.
Filmler, rüzgârın dilleri karşısına çıktıkça kafasını pencereden dışarı çıkaran köpekleri yüceltebilir, ancak gerçekte bu oldukça tehlikeli olabilir. Kir ve kokusuz parçacıklar onları yaralayabilir veya gözlerine girebilir. Akciğerine giren soğuk hava onları hasta edebilir. Evcil hayvanınızla daima aracınızın içinde güvenle sürün.

Uzun yol yolculuklarında mola verin.
Uzun sürüşlerde, evcil hayvanlarınızın dolaşıp işlerini yapmasını sağlamak için sık sık molalar vermek önemlidir. Ancak, her zaman bunları bir tasma, tasma ve kimlik etiketi ile donattığınızdan emin olun.

Sorumluluğu paylaşın.
Omuzlarınızdaki stresin bir kısmını almak için güvenilir bir aile üyesini veya arkadaşını getirin. Odanızı tuvalete götürdüğünüzde veya bir restoran ya da marketten yiyecek aldığınızda evcil hayvanınızın iyi ellerde olduğunu bilerek daha rahat nefes alacaksınız.

Evcil hayvanınızı asla bir araçta yalnız bırakmayın.
Sadece birkaç dakikalığına olsa bile, bir araçta köpekleri veya kedileri asla kendi başlarına bırakmayın. Bir havadar, balyoz 70 derece Fahrenheit 60 dakikadan daha kısa sürede bir aracın içinde 110 derecenin üzerine kolayca çevirebilir. Sadece yarım saatliğine yoğun sıcaklığa maruz kalmak evcil hayvanınızın organlarına ciddi zararlar verebilir. Pencereleri açık bırakmak yardım etmek için çok az şey yapar ve hatta hırsızları sevgili arkadaşınızla birlikte yapmaya davet edebilir. Tıpkı bir arabada bir bebeği beklemeden bıraktığınız gibi, bunu evcil hayvanlarınıza yapmayın.

Malzemeleri getirin.
Garaj yolunu yeterli yiyecek, su, veteriner reçetesi yazılan ilaçlar ve ilk yardım çantası olmadan bırakmayın. Kedilerin çöp kutularına ve en sevdikleri oyuncağı köpeklerine ihtiyacı olacak. Temizlik için plastik poşetler ve evcil hayvanınızın yapamayacağı diğer gerekli malzemeleri getirin.

Yorumlar