Gençlere Araba Kullanmayı Öğretmek

Gençlere Araba Kullanmayı Öğretmek

Ebeveynlerin genç sürüş davranışlarını etkilemede kritik bir rol oynadığını biliyor muydunuz? Ebeveynler, etkileri gençleri öğrenmeye ve faydalı bir deneyim kazanmaya daha fazla teşvik eden hayati rol modellerdir. Ancak hiç kimsenin gençliğinizle hiçbir şey hakkında konuşmadığını söylemek kolay bir konuşma! Ama sorun değil, rahatlama zamanı! Traveller Sigortası tarafından yürütülen Ana / Genç Sürüş Anketine göre, gençlerin büyük çoğunluğu (yüzde  96) ebeveynleriyle güvenli sürüş konuşmaları yapmışlardır. Bu, özellikle ebeveynleri ile güvenli seks, alkol / uyuşturucu ve zorbalık hakkında konuştuklarını bildiren gençlerin yüzdesiyle kıyaslandığında göze çarpan bir sayıdır. Sonuçlar, yeni genç sürücüleriyle güvenli sürüş alışkanlıklarını aktif olarak tartışan ebeveynlerin sürüşlerini olumlu yönde etkileyeceğine dair bazı önemli kanıtlar sunmaktadır.

Gençlerin ve ebeveynlerin sürüş kuralları ve yolun tehlikeleri hakkında aynı sayfada bulunması çok önemlidir. Diğer her şey gibi, hem ebeveynlerin hem de gençlerin, yolun kurallarına uymadıkları için sonuçları anlamalarını sağlamak önemlidir. Anket ayrıca, ebeveynlerini bildiren gençlerin% 24'ünün iyi bir sürüş rol modeli olmadığını, birden fazla kaza geçirdiğini, ebeveynlerini bildiren gençlerin% 10'unun sürücü olarak iyi bir rol model olduğunu göstermektedir.

Ebeveynler ve gençler için birçok şeye dikkat etmeleri zordur ve kurallar genellikle bunlardan biridir. Yani asıl soru, NASIL? Çoğu durumda, yürümeden önce taramanız gerekir, ancak bu durumda, yavaş yavaş başlamak için çok az zaman vardır ve açıkçası, anket bize daha sonra değil, daha çabuk yapılmasını sağladığını gösterir!

Genç gençler aslında çok daha ulaşılabilir ve güvenli sürüş konuşmaları hakkında konuşmaya açıktır. Anket, 16 yaşındakilerin% 67'sinin, 18 yaşındakilerin sadece% 29'una karşı sürüş konuşması yapmak istediğini bildiriyor. Gençliğiniz zaten onun ruhsatına sahip olduğunda, dikkatlerini çekmek için çok geç olabilir!

Büyük bir rol modelinin nasıl olacağı konusunda ebeveynler için birkaç önemli ipucu.

UYGULAMANIN MÜKEMMEL OLDUĞU - Ebeveynlerin, gençlerinin mümkün olduğunca çok sayıda durumda ve koşulda yeterli miktarda sürüş uygulaması yaptıklarından emin olmaları gerekir. Bu da, tüm genç sürücülerinin direksiyonun arkasında ihtiyaç duyduğu gerekli becerileri ve deneyimi geliştirmelerine yardımcı olacaktır.
KONUŞMA - Gençliğinizle “güvenli sürüş konuşması” yaptığınızdan ve yolun tüm tehlikelerinin ve sonuçlarının farkında olduklarından emin olun.
TECRÜBE PAYLAŞIN - Belirli durumlara ışık tutacak olan hikayeleri, deneyimleri ve başınıza gelen şeyleri paylaşın. Sürüş deneyimiyle geldiğini unutmayın, bu yüzden sunmanız gereken her şeyi paylaşmak önemlidir.
KURAL KOYUN - Ebeveynler, gençlerin en yüksek çarpışma oranına sahip olduklarını anlamalıdır. Her zaman mümkün olan en emniyetli durumda olacağından emin olmak için, gençliğinizin izlemesi gereken kurallar ve kurallar belirlediğinizden emin olun. (Yani her zaman nereye gittiklerini, kiminle gittiklerini ve ne zaman evde olacaklarını sorun!)
SORUMLULUK - Evet, çocuklarınıza güvenebilirsiniz, ancak sürüş bir ayrıcalıktır ve büyük bir sorumluluk taşır. Yeni sürücüler, geceleri uyumak için gereken rahatlığı sağlamak için yeterli deneyime sahip değildir. İddialı olun ve onları daima kontrol ettirdiğinizden emin olun, çünkü kaçınılmaz olarak onların güvenliğinden siz sorumlusunuz!

Yorumlar