Bayramda Trafik Önerileri


Trafiğin yoğun olduğu bayram günlerinde dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Bugün Çayyolu Sürücü Kursu olarak size bazı öneriler derledik.


Hız Tuzaklarından Kaçının
Tatil günlerinde seyahat ediyorsanız, şansınız aceleniz olabilir. Yapabilirsen, olmaya çalış. Yolları güvenli tutmak için, polis tatillerinde daha fazla hız tuzağı kurmaya eğilimlidir. Sık sık seyahat etmediğiniz yollarda süreceğinizden beri, hız sınırını dikkate almayın ve zamansız bir hızda bileti önlemek için pedalın üzerinde hafif bir ayağı olmasına dikkat edin.

 Hava durumunu kontrol edin
Eminim ki, daha önce hiç elverişsiz kış havasında araba sürüyoruz. Genellikle çok eğlenceli değil. Sürüş programınızı planlarken hava durumunu kontrol ettiğinizden emin olun. Sert hava koşullarından kaçınabilirsiniz, bunu yapın. Oranlar, daha güvenli ve hızlı bir sürücü olacak.

Bakım Kontrolünü tamamlayın
Uzun bir sürüşte ne zaman yola çıkacaksanız, arabanızda bir bakım kontrolü yapmalısınız. Lastik basıncınızı, silecek akışkanınızı, sileceklerinizi, antifrizinizi ve yağınızın değişmesini kontrol ettiğinizden emin olun. Tam bir liste için, kış hava durumu sürüş ipucumuzdaki gezi öncesi kontrol listesini kontrol edin.

Zamanlamayı planlayın
Genelde herkes için bayrama yakın anlarda trafik yoğunluğu fazla olur. Bundan kurtulmak için eğer zamanınız varsa birkaç gün önce gidip birkaç gün önce gitmek sizin için daha sağlıklı olabilir.

Yorumlar