Araç Sürerken Tehlike Anında Yapılması Gereken

Araç Sürerken Tehlike Anında Yapılması Gereken

Bu, beklenti ve tepki ile ilgili, yani daha önce ona tepki verdiğiniz bir şey gördüğünüzde. Önünüze iyi baktığınızdan emin olun.

Bir tehlike, hızınızı veya yönünüzü değiştirmenize neden olabilecek herhangi bir şeydir. Yayalar, bisikletliler, hız çukurları, çukurlar vs. gibi hareket eden tehlikeler ve statik tehlikeler vardır
Tüm yol, trafik ve hava koşullarında olabildiğince çok sürüş deneyimi yaşayın.

İyi beklentilerden bazı örnekler:
Asla başka bir yol kullanıcısının eylemlerini kabul etmeyin. Yol hakkınız olsa bile durmaya hazır olun!

Her zaman önünüzdeki arabada değil, önünüzde birkaç araba arayın. Ortadaki aynanıza hızlı bir şekilde bakarken, frenin ışığını hafifletir ve gerekirse frenleri uygulayın.

Trafikte sürerken aracın ön tarafına karşı dikkatli olursanız, alışılmadık şekilde yavaş sürüyorlar, içeriye çekmek ve park etmek için bir yer arıyor olabilirler. Onlara manevra için bol bol yer bırakın.

Çoğu zaman bir park yerinden geçip gidebilirler, durup park etmek için oraya geri dönerler. Geri vites lambasının beyaz olduğunu unutmayın, bu nedenle geri yanar yanarsa, tepki vermeye hazır olun. Kapatmak ve kendini tersine çevirmek istemiyorsun.

Hassas yol kullanıcıları için yani yayalar, bisikletçiler ve motosikletçiler için dikkat edin. Yayalar genellikle araçların arasında yürürler (eğer yağmur yağıyorlarsa koşabilirler) bisikletliler çukurları / su birikintilerini önlemek için yüzebilirler.

Aracınız ile daima aracın arasında yeterli boşluk bırakınız, önünüzdeki mesafe içerisinde durmak için yeterli zamanınız olduğundan emin olunuz.

Özetlemek gerekirse, ortadaki aynayı kontrol ederken, gazın önündeki olası bir tehlikeyi gördüğünüz anda, freni kapatın ve gerekirse uygulayın, “Tehlikeleri anında ve doğru bir şekilde tepki verin”.

Yorumlar