Araba Kullanmak İçin Dünyadaki Güvenli Yerler

Araba Kullanmak İçin Dünyadaki Güvenli Yerler

Dünyanın en güvenli yerlerinden bazılarının Almanya, İsveç ve Birleşik Krallık olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya Amerika Birleşik Devletleri? ABD'nin en kötü sürüş güvenliği standartlarına sahip olmamasına rağmen, ülkenin yollarını daha güvenli hale getirmek için yapacak çok işi var!

Yol güvenliğini anlarken, yol koşulları, gelir seviyeleri ve sürücü eğitimi gibi dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Daha düşük güvenlik standartlarına sahip ülkeler, Orta Amerika, Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya'nın kuzey kesiminde olma eğilimindedir. Sürüş için daha yüksek güvenlik standartlarına sahip ülkeler öncelikli olarak Kuzey Avrupa'dadır. Bu istatistikler, temel olarak yasalar, yönetmelikler ve sürücü eğitimi uygulanmadığı için, sürüş güvenliğinin azgelişmiş ve ilerici olmayan ülkelerde en düşük seviyede olduğu varsayımına işaret etmektedir.

Dünyadaki en güvenli yerlerden birine daha yakından bakalım - Almanya. Bu özel ülke neden en güvenli araçlardan biri? Eh, Almanya'da sürücü eğitimi, özellikle Amerika Birleşik Devletleri gibi diğer birçok ülkeden çok daha kapsamlı. Temel bir lisans almak için, kayıt, teori dersleri, özel dersler, teorik bir test, bir test testi ve tekerlek sınavlarının arkasındaki final tamamlanması gerektiren uzun bir süreçle uğraşmak zorundasınız. ABD'de bir ehliyet almak için bu kadar zaman harcadığını hatırlıyor musunuz? Bu kapsamlı derslerin, otoyollar, ülke yolları ve gece sürüşü de dahil olmak üzere çeşitli koşullar üzerinde çalışmayı içermesini sağlamak için gereklidir.

Bu uzun ve simüle edilmiş öğrenme süreci, sürücülerin, kendi başına çıkmalarına izin verilmeden önce, her türlü sürüş koşulunu deneyimlemelerine yardımcı olur. Almanya ayrıca, sıkı araç denetimleri, zorunlu üçüncü taraf sorumluluk kapsamı ve tehlikeli sürücüleri yoldan çıkarmaya yardımcı olan bir nokta sistemi de dahil olmak üzere katı kurallarla güvende kalmaktadır. Tüm arabalar güvenlik ve ilk yardım ekipmanlarını taşımak zorunda kalıyor ve ayrıca kış aylarında kar lastiğine geçmeliler. Bu yasalar sıkı bir şekilde uygulanmaktadır ve yolun kurallarına uyulmaması durumunda sürücüler ağır cezalar alabilir!

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ve çoğu Avrupa ülkesi) Almanya'ya kıyasla sürücülerin ehliyeti, sürücü eğitimine çok daha az para harcadı; ve sonuç olarak, trafik ile ilgili ölümlerin en yüksek sayıda karşılaşır. Almanya'da araba kullanmayı öğrenmek oldukça maliyetli bir süreçtir. Almanya'da lisans alma fiyatı 1.400 € - 2,000 Euro (1.850-3.400 $) civarındadır; ABD'de ise ortalama genç sürücü, sürücü eğitimleri için toplamda 250 ila 400 $ öder. Almanya'da sürücü ehliyeti alma süreci çok daha masraflı olmasına rağmen, insanlar daha fazla eğitim, hazırlık ve el alıyorlar.Daha güvenli yollar ve daha az ölümle sonuçlanan deneyim. Sürücü eğitimi çok ciddiye alınır çünkü motorlu taşıtlar sadece bir ulaşım şekli değildir, aynı zamanda tecrübesiz ve vasıfsız sürücüler onları yanlış kullanmışsa bir silah olarak da düşünülebilir.

Almanya'daki çoğu otobüse hız sınırlarını ve hatta trafik ve hava koşullarına uyacak şekilde ayarlanan “dinamik hız limitleri” yayınladı. Ancak, yayınlanan herhangi bir hız limiti bulunmadığında, bir sürücü araçlarının tam kontrolünü sürdürebildiği sürece, istedikleri kadar hızlı sürülebilir. Ancak, neden Amerika Birleşik Devletleri'nde Almanya'da olduğundan daha büyük bir sorun hızlanıyor? Eh, Almanya'daki sürücüler, çeşitli yol koşullarında çok miktarda deneyim ve eğitim alıyorlar, bu da onlara araçlarını nasıl kullanacaklarını daha iyi kontrol etmelerini ve anlamalarını sağlıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde hızlanma büyük bir sorundur, çünkü sürücüler farklı hızlarda tehlikeli durumlara sahip olma konusunda eğitilmemektedir. Hız ve deneyimsizliğin kombinasyonu ölümcül.

Amerikalı gençlerin bir numaralı katili motorlu araç kazalarıdır. Belki de şimdi kendinize şu soruyu soruyorsunuz: “Amerika Birleşik Devletleri böyle gelişmiş bir ülke olsaydı, o zaman ne zaman araba kullanmaya geldiğinde en son eğitim tekniklerine sahip değiller?” Peki, çoğu Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gençler sadece yazılı bir sınavı, bir vizyon sınavı ve tekerlek eğitiminin altı saatini tamamlayın. Bazı devletlerin, gençlerin araçta bir ebeveyn / vasi veya deneyimli bir sürücü ile tamamlamaları gereken, ancak bu tutarlı ve nadiren zorlanmış olmaktan uzak olması gereken sayıda ek çalışma saati vardır. Açıkçası, ABD'li sürücülerin daha fazla eğitim ve pratik yapması gerekiyor, ancak bu bir önceliğe sahip değildi.

Deneyim, artan tehlikeli sürüş sorununa çözümdür. Drive Safer, sürücülerin daha gelişmiş sürücüler olmak için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olmak için burada. Kendi aracınızın tekerleğinin arkasında nasıl güvende kalmanız gerektiği hakkında daha fazla şey öğrenmek isterseniz, araba kontrolümüzden ve savunma sürüş kurslarımızdan birine göz atın ve yüksek performanslı sürüş eğitmenlerinden önemli ipuçlarını öğrenin.

Yorumlar